Lilla huset i Fäcklinge

Lilla huset i Fäcklinge

måndag 27 september 2010

Fundera,fundera, fundera .....Nu är det riktigt läskigt faktiskt ..... men jag vill så sjukt gärna, men vet att nånstans kommer det att skita sej med min onaturligt obefintliga tur !!


Ska man eller ska man inte ??


Törs man eller törs man inte ??


Men jag VILL eller ska säga att VI vill, e så trött på att alltid hamna framför datorn eller TV:n, visst jag tränar, tar promenader, hälsar på folk osv..... Men kan aldrig förlika mej med att sen då ..... Vet att många tycker att man e knäpp bara för att man gillar att "jobba" , eller inte tycker det e skönt att ligga i soffan om kvällarna.


Tycker soffan på kvällen e helt ok faktiskt, men jag har ju ungefär 5-6 dagar till i veckan att slå ihjäl tid på oxå, när man jobbar oregelbundet får man mycke tid liksom och när dessutom barnen e stora och borta hela dagarna får mann ännu mer tid OCH dom är hos pappa varannan vecka gör att jag få för MYCKE dötid !!!!!!!!!!

Det här e nog svårt att förstå för människor som jobbar 7-16, 5 dagar i veckan.....


Vad e det vi vill då ???


Ha ett hus, något eget .... något att sköta om, är helt klart ingen lägenhets männinska har nu för andra gången i mitt liv konstaterat det, hur fint det än är i våran härliga lägenhet, så blir man instängd och det sliter någe nog, hua ...


Ekonomin då ??!! Jaa som det ser ut lite löst, så blir det billigare att ha ett hus och man betalar till sej själv. Självklart kommer det massa jobb och kostnader till detta, är ju inte bara att ringa hyresvärden precis ... Men va faen andra människor klarar ju det och jag e varken dum, oekonomisk eller har tummen mitt i handen.


Filura och fundera, hmmmm .........


3 kommentarer:

 1. Jag bor ju i hus och bor helt klart billigare än jag nånsin kommer att kunna bo i en lägenhet.
  Det är skönt med hus, gräsmatta och altan, men sen är det ju det där med rabatter, möss, träplankor som ruttnar, hängrännor som fylls igen, trasiga vägar, stop i avlopp,snöskottning och en morgontidning långt bort i brevlådan samt en massa rum som skall städas oxå då.
  Visst jag har tid att fixa det mesta av det där, men det finns ju annat som livet kan erbjuda som jag hellre lägger tiden på tex.: Dans och kärleken och när dessa inte är nästgårds så blir det ju lite lidande det där med hus skötsel då dessa blir högre prioriterade och när till och med dator hobbyn prioriteras så blir naturligtvis huset lidande och man önskar att man satt i en lägenhet och på sin höjd hade ett litet sommartorp som man kunde vara vid när lägenheten känns instängd.
  Men det är klart om man hade ett lagomt stort hus, kärleken hos sig och kunde ha huset som hobby, då vore det en annan 5:a...;-)
  Lycka till md dina funderingar...

  SvaraRadera
 2. Tack goa Anders för kloka ord :)
  Som det är nu går kärleken bara till barnen ;)men det är klart det blir mycke jobb, det vet jag, har ju bott i hus i 10 år tidigare... Men tror skillnaden ändå kan vara att jag har min oregelbundna arbetstid och med det mycket ledig tid, som jag tror räcker både till dans och att rensa hängrännor, kanske tom lite vuxekärlek så småningom, hihi
  Kram påre vännen !!
  PS Eva, du och barnen får väl boa ihop er vettja

  SvaraRadera
 3. Skaffa hus, det är fantastiskt att få bestämma allt själv och så mycket är det inte att göra. Herregud man lär sig allt bara man vill. Jag betalar 3000:- på lånen och då amorterar jag 1500:- . Visst mitt hus var väl billigare än vad man kan hitta i Tierp men man betalar till sig själv. Och som du säger tid har du ju att pyssla. Jag känner en helt annan frihet och är verkligen tillfreds med att bo i huset, det ger faktiskt livet en mening. You go girl...kramar Anna

  SvaraRadera