Lilla huset i Fäcklinge

Lilla huset i Fäcklinge

måndag 28 juni 2010

Midsommarbilder !!

Filip och Fanny väntar på resningen av midsommarstången
Nu är stången uppe, vacker väder blev det oxå !!



Lill Fanny så söt så ;)


Min midsommarsöta lilltjej, nyvaken !!


En härlig midsommar i Dalarna har firats med familjen :) Emmis kom inte med eftersom Öregrund med tjejerna lockade :P ........... God mat, cykeltur på 3 !!!!!!!!!!! timmar (Tobias lajk) lite bad, midsommarstång md dans runt, silltårta och snaps, "butterflowers", "bluewatches" och "dogbiscuits" plockades oxå, moahahahaaa .......
Tack tokiga familjen för en fin midsommar, ni e bäst allihopa :)





fredag 25 juni 2010

Midsommarafton 2010 !!



Ja då var det Sveriges somrigaste dag idag då :)


Vaknade av mej själv klockan 7, härliga morgon, sol, midsommar, tyst i huset .... Smög i kläderna och tassade i väg ut,

ååå va somrigt, fågelkvitter, stillheten ut så där som det är innan alla vaknar.....


Plockade ihop, blåklockor, rödklöver och prästkragar för nu skulle det hem och kläs ett diadem till Klara, smög in ... satte på kaffe och började pyssla ute på trappen :)


Det här fick mej och tänka på Tomas Ledin låten, "jag gick tillbaka in i huset och bryggde vårt morronte ... sen väckte jag mina älskade" underbar text och värme i den låten.


MIDSOMMARAFTON !!


Idag bär det av till Mora och resten av tokfamiljen som är i mor å fars stuga. Har haft det såå himla bra här ... igen. Det som är bäst är att alla ungar gillar att vara här oxå, man vill liksom aldrig åka hem, Klara har fått flera kompisar den här veckan genom fotbollsskolan och cyklar omkring på byn så hemtamt så nu, häääliit !!

Igår var det grillning beställt av barnen och vi fick lite sällsis av Anderssons killarna, mysigt värre ... André och Filip blev som 5 år tror jag när Klara och Klara tog fram fotbollen, hehe.


Näe sätta fart nu då efter en härlig morgon,

så vi kommer iväg till mamsens smaskiga sillunch :)


Puss och kram på midsommardan !!!!


onsdag 23 juni 2010

Pyssel och dona dag !!!

Så blank å läcker min kille !!
Hela pysselpåsen !!




................... tänk att det e så lättjobbat när man har semester ... man vill liksom dona och pyssla lite lagom så där. Började med lite foder målning och sen en tur för shopping av diverse bilomvårdnad ;)


Åkte förbi Ankarmon och kände på vattnet å käka glass, lillhöna kör ju fotbol hela dagarna. Åkte även förbi Ångersjön och via Långvind hem ..... Den vägen=rallyväg hihi,


gu va kul, dosera kurvor och brassa på, läckert !!!!


När vi kom hem klippte Fille gräset och jag måla klart foderna, sen blev det bil-ompysslar-dag för hela slanten.............. mmm godingen bläääänker så nu då, blev en brasiliansk vaxnming oxå på slutet hehe .... eller inte !!!
Har ju fått lära mej att man ska kunna spegla ;) i skyltfönster .... tex...
Trissa pappsen idag att han måste tvätt min stallkompis .... fast hans saab e både nyare och ....... näe inte finare alls och inte snabbare heller ,,, hoppas jag




Landslagets fotbollsskola på Brovallen !!

Fantastisk fin anläggning, Brovallen i Enånger !!

Landslags bruden, lika tröja om 10 år ??






Garderat upp med mååånga målisar !!



Börjar bli lite trötta ben nu



Alla får en egen boll :)




tisdag 22 juni 2010

Fågelkvitter och kajjävlar !!

.................. Vackert sommarkvitter överröstas av dessa förbannade kajor, grr.......... hagelgevär nån ??
Gick en timme på morgonen efter att Klaris cyklade iväg till Brovallen. Det e som pappa sa för längesen "att springa e bästa sättet att rensa huvudet" ... Jaa så är det faktiskt !!
Man blir så klok och tar måna bra beslut, vill jag tro i af :)
Ibland när man funderar och inte förstår varför vissa saker blir som det blir, så är det liksom svårt att få rätsida även på andra saker, man tycker även att självklara saker blir krångliga. Ibland skulle jag vilja vara 18-20 år igen, ingen ångest över hur man ser ut och det e bara att leva livet, men samtidigt så har man så mycke framför sej som jag e glad att jag redan gjort !!
Ni ser, krångelmaja !!!!!!!
I nästa stund älskar jag den åldern man e i nu, stora självgående (nästan) barn som man kan ha så mycke kul med..... fina vänner/familj......fast jobb ..... bra boende ...
och en smygande 40-års kris, japp där sprack det !!! Det fina me den här åldern ;)
Ångesten kommer smygande,
*fet, ful och fattig dom 3 F:en*
Näe då e inte meningen som nån "tyck synd om mej text"
E bara jag själv som kan göra nåt åt det.
Ibland kan jag va avis på mamsen som har bestämt sej att gå i pension nästa sommar, och pappa sen nåt år efteråt, tänk va mycke tid dom får att kunna resa tex.
gu va härligt ....... eller ??!!
Man kanske får ångest knäppar då å ......
Ja ja, lite klarheter blev det i alla fall under prommisen ;)
tror att jag börjar veta vad jag vill, sen ska planerna sätts i verket bara !
Mot Brovallen snart då, kommer ett inlägg senare med lite bilder .......

måndag 21 juni 2010

Semesterfirarn´ här !!

En av alla häääärliga danser på Mannes !!


.......... Hade en körig fotbollshelg, Fille spelade cup och loosade i semin på straffar, inge kul de e. Men kom till sist 4 av 12 lag så de måste man väl säga var godkänt i af.....


Det som inte prioriterades den här helgen var sömnen i af........ hade grillning hemma på fredagen och ko inte i säng förrän 00, upp 6, packa matsäck och dra iväg till Harg. Hade en attans trevlig fotbolls dag, superbra föräldrar som gör att dessa låååånga dagar blir så kul.

93:an hem fick gå som f-n ..... inte bra men nu var goda råd dyra ....... dansbilen gick om1,5 timme.............. Wiiihhaa


Väl hemma så måste jag säga att ett pris i effektivitet skulle sitta fin fint :) 45 minuter till godo !!!!


Diska, kunna ju inte spara STORA disken en dag till ;) förbereda pasta till matsäck på söndag, duscha, sminka, prova kläder och hänga en tvätt ...... HJÄÄÄÄLP, behöver en valium !!!

Panik i kubik, men se på fan visst fixa man det, hoppade in i baksätet och pyste en öl på väg mot Mannes loge, myyyys........ nu gick det att varva ner :))


Hade haft flera tråk-strul-ingenkänsla- dans kvällar, så jag var nästan nervös, men det hade jag ju absolut inte behövt för det vart en megamysbra kväll jue, mmmm ...

Lite tråk förstås, för jag fick jobba lite :( en kvinna ramla ihop på golvet, epilepsi, men vi var tre styckna som hjälpte till och sen kom ambulansen och hämtade henne, allt gick bara bra fast jag tycker faktiskt att alla dansställen åtminstonne skulle ha vanliga ambulansfiltar att tillgå, man kommer långt med en filt ..... och lugnande ord.


Eftersom dansen flyttades framåt så kom jag inte i säng förrän 03:30 och klockan ringde igen 06:30, men fy tusan va läckert va ???!!!! Men hade ju valt själv så, studsa upp som den fantastiska idrottsmamma man e och gjorde frukost och matsäck, drog ungarna ur sängarna fortfarande med ett leende, ända tills jag upptäckte att kaffet va slut, bubb bubb bubb typ....


Väl framme var man på topp igen, e ju aldrig surig jag som tur e ;) ... går åt för mycke energi och hålla på så, bara dumt ... Denna dag tog slut 19:30 och då vill jag lova att Jessica var sliten, jisses vilken helg, men som jag så ofta säger, utan barnen är man ingen, e det bästa man har så det e klart att man göret´ =) =)


Måndag morgon=Enånger


Japp japp mot Hälsinglandet igen då, Nu var det dags för det som Klara längtat så efter, fotbollsskola och träffa massa nya kompisar, kuuuul!!


Inge nervös alls sa hon, tuffingen ..... Men eftetåt erkände hon när jag frågade varför hon hade stått och hållt i ena armen i början. -Men mamma, shit asså jag var så pirrig så armarna bara hoppa å då måste jag hålla i den ju .......... Hihihih sötisen !!


Lika härligt som alla andra dagar här uppe, blir så lugn å skön jämt, ungarna älskar oxå å va här så det känns ju så himla rätt :) Massa sol på näsan och Fille lyckades somna i solen så han e lite läckert rosa nu :P
Klara å hennes kompisar har haft bli och cykeltvätts försäljning idag, hehe, driftiga tjejer, överlät ju inte pärlan förstås men cyklarna fick dom tvätta, sen drog dom till affärn och panta och handla godis, nu e det fotboll, mmmmm härliga sommar när tv:n inte e viktigt :)
Saknas en bara ...........

torsdag 17 juni 2010

Härliga sommar !!!


Mysigaste huset vårat !!



Emma is going down !!!




Klara och Nora på bryggan !

Klaris och kompis Nora efter doppet , fyyyyyy , sa dom !!

Härliga sommar ..... om än lite för kallt fortfarande :)

tisdag 15 juni 2010

Semester !!!!!

............ Gissa om det e skönt ??!! mmm, aa, de e de ...

Njuter "mucho" i paradiset, tjejligan e på plats .......... Har promenerat med Emmi coh rensat och klippt gräs, sen blev det middag ute, faktiskt riktigt superväder :) Klara har kompis me så dom två ser man inte ens till.

Hade en liiiten skumpa flaska med mej (köptes på Söerhamns system mot uppvisande av leg, de ni ) fick skåla för semester i min ensamhet ... men eftersom det ofta är jag och jag, så e man liksom van de. Man kanske e tragisk ... men e som det e de !!

Tjejerna leker, Emmis har hållt på å sytt och jag bara njuter .......... Ätit hemgjord carbónara och ett glas rött ... så nu e det softa som gäller, blir en tur in till stan i morrn, till tjejernas glädje, hihi ....

Ledig, lugn, glad, tillfredsställd semesterfirare hälsar KRAAAAM !!

måndag 14 juni 2010

en kväll man längtar till varje år !!!!!!!

........ Nu är den här dan före dan ... eftersom jag passerat 5 år (jodå det e sant) så är det ju inte julafton i morrn utan SEMESTER !!!!

Mmmm vet att alla tycker jag tjatar för mycke, hahaha och .... tror ni jag bryr mej, NOPE....
Har påminnt Benji ungefär en gång i timmen och tydligt räknat ner ... ni vet 11 timmar och 22 minuter, 10 timmar och 17 minuter ........... retsticka ??? hur tänker ni nu ;) hehe

Ska bli skönt..... tre veckor bara men bättre än inget, juni suger som semestermånad , men det e ju "husse" som bestämmer, så bara att rätta in sej i ledet. Nästa år blire ju Juli :D

Stugan, Halmstad, Öland ...... mmmm så hääällit !! Moramys på midsommar med tokiga familjen så det blir ju jättebra de, hör ni väl

Hoppas på en hyfsat lugn natt på jobbet då, de senaste åren har det varit: hemska-natten-före-semester-pass ...... typ hjärtstopp ett år, hängning nästa år och förra året en som ville köra in i en bergvägg :( Jätteledsamt för anhöriga och tråkigt sätt att börja semestern på ......... Så i natt skulle jag vilja ha en förlossning, mmm mysigt skulle de vara ........

Sweet dreams , pöss !!



fredag 11 juni 2010

Skolavslutning !!





......... Tänk denna efterlängtade dag, kommer inte ihåg vilket barn men nån av dom har sagt "- att man måste gå ett heeeelt år bara för att få sommarlov" hihi, eller hur !!




Gjorde en bra tid mellan Enånger och Tierp (schyy) och satte mej ner i kyrkbänken och fick den där vemodigt-lyckligt-härliga känsla som jag haft sen jag själv var 7 år, varje skolalutning........ En klump i halsen och brännande ögon, e en speciell känsla :)




Emmis hade gjort Klara så fin i håret och hon såg ut som en riktig lillsöt, Filip var i skolans matsal så dom var inte i kyrkan alls. Emmis hann vara med i kyrkan, så Klara hade full uppbackning :)




Fin sång, fina barn men INTE fint väder, brukar vara så på skolavslutningar tyvärr, men det var stämningsfullt i alla fall, sen bar det av till Tegvägen där det bjöds på både smörgåstårta och rabarberpaj, mumma de..... måste säga att av Johan kan man beställa smörgåstårtor hädanefter. Haft en lugn dag om nu ska avslutas hos Ullakompis, med lite vin och skitsnack !!




Många sommarkramar och hopp om fin väder heeeela sommaren !


torsdag 10 juni 2010

Intro avklarat !!

....... och jag tror det gick bra , obs TROR ....

Idag var jag faktiskt ganska självgående :) men det är ju fortfarande alla dessa rutiner .... gahh, men det e klart e ju OMÖJLIGT att kunna efter tre pass.
Det känns i af bra och alla säger att det här e ju inga problem, hihi, dom skulle bara veta ;)

Så fort det varit nåt med datorn som skulle göras, har jag kastat mej fram och fullkommligt krävt att få göra det, e liksom enda sättet och lära sej..... att pilla på knapparna *hrm* om man säger så ;) ....

Efter jobbet blev det en mysrunda på stan, superduperväder må jag säga ... kände mej oootroligt trött så det vara bara hem och fixa mat. Biffwok mmmmums !!!

Satt en stund i solen efteråt å blev så grymme trött att jag tog ocj klippte lite gräs innan det blev kväller nu.

Längtar till i morrn träffa ungarna och skolavslutning .... seeeen sommarlov, najs !!
Passar på att skicka ett BAMSEGRATTIS till Anton som tar studenten i morrn, lycka till Lill Andersson ;)

Vila lite nu då i min stora myyys soffa !!!

onsdag 9 juni 2010

Jessan in school !!



........ jaa om ni bara viste va jag inte kan nånting ????!!!!


Ibland undrar man faktiskt ?? Men så mycke nytt som jag lärt mej på två dagar vare lääängesen jag lärde mej. Helt klart är det ettt nytt jobb , men ändå liksom ... Det värsta är att bara min uppenbarelse måste ge sken av att jag kan mer än vad jag vet ;) Positivt ???? Nja tror inte det ... men hur som så trivs jag super !!!


Bara trevlig människor och en chef med ett tydligt ledarskap och högt i tak, wuhuuu "livin the dream" känsla faktiskt !! Man peppas, herre idag har jag tom tagit blododling själv (alltså dag2) jaha OCH kanske ni tänker ... men nu e det så att, det är ungefär 18 papper och 31 ställen och fylla i på känns det som ... Men fixa de ja :D sörrni :D ..


Hade sovmorron i dag å det var ju smutt fatiskt, grymt seg ändå, e liksom mycke som händer i hela livet känns det som ..... Polacken fixade fint inne med nya foder, aa och en prommis senare så blev det dusch och in till stada .... Hade sällsis av bästis, bra förslag, och fikade på "Yambo" åååå dessa mumsmackor. Tiden går fort när man har kul så oops så var klockan dags att jobba .....


Trivs så fantastiskt bra här, längtar efter ungarna bara, men snart så e det sommarlov OCH semester, yes, yes, yeeeeeees .... skolavslutning på fredag, mysigt !!! kramas lite då blire :)


Jajemen full rulle kanelbulle ..... Njuter av livet nu !!!!





måndag 7 juni 2010

Livet e komplicerat men gött ...



......... värme, tok, likasinnat tänk och en speciell känsla mmm ....... soulmates !


Vissa saker kan man helt enkelt ALDRIG ta bort här i livet och det e jag sååååå glad för !!

Det är så härligt att man vet att det fnns där och det är bara så .... så enkelt :)


Ja ja nog med djupa funderingar .... Det ordnar sej med det så smånigom ....

Akuten i mörrn, najs hoppas jag, men vill ni va riktigt säker ...... håll er frisk :P


Puss å kram skumbanan !!

5 dagar !!!

Gomorron mina väner och dom som jag inte känner !!!
Har nu härliga dagar att se fram emot i bästaste stugan :) hoppas förstås på finväder
men egentligen så händer det ju andra saker och då spelar ju inte vädret nån roll.
Ska jobba på akuten i Hudik, premiär och dubbelgång, blir finte !! Känner mej lite pirrig
nästan, det är ju några år sen man jobbade inom sjukhusets väggar ... Men det kommer
att gå bra det hoppas jag , eller ???
Förstås kommer det att hända oootroligt mycke saker nu när dom släpper in mej där, men det bjuder jag på, hösmaja in action ;)
Ska bara fixa till satans jävla internet först .... ni vet hur kul är det att ringa Telia 90200 !! Ahhh
1 du har dessa nummer att välja på, ååå ett nummer ;) !!
2 hur är ditt person nummer ?? jo tack bra !!
3 du är nu nummer 476 i kön, men vi tar snart emot DITT samtal ?? ehhh ...ok ... snart !?
4 en timme senare, ""¤#¤&¤/%&(#%("#"" TELIA
Men Malin hade ett tips ska nog testa det först, hoppas det går.
Ahapp ...... hem å kolla om storrbruttan min e vaken så man kan bosta lite kramar innan jag
sticker norrut !!
Ska dansas lite den här veckan oxå, ska blir riktigt myyys e såå längesen, flera veckor faktiskt !!
Hörs då ,kramelikram

lördag 5 juni 2010

Sååå skön helg !!

Hamnsjöbodarna i Hudik !!


........... Har det oförskämt bra, i mitt paradis !!

en j-a håla skulle andra säga, men för mej e det heeelt perfekt liksom ................



Lång frukost med sprakande vespis :) tog en prommis med småkidsen till affär´n , lördagsgodisdags då ... skulle handla lite till dagens bullbak å :) Underbart väder så vi gick och småsjöng hela vägen. Handlade och på vägen hem plockade vi blommor ... UTAN att bli uppätna av myggena ( aj lajk Hälsingland) Väl hemma blev det lite trägårdspyssel, lyckades bränna mej lite på ryggen känner jag nu ..



Tog bilen en sväng på sen eftermiddagen och kollade runt lite ... hemma så blev det matförberedelser, Fille grilla och jag fixa resten, medans kidsen lekte, lekte, lekte och lekte...

God grillmiddag och mycke fniss runt bordet ute på baksidan, åååå va härligt det är !!!



Bullbakning för att testa ugnen ... gick alldeles utmärkt, välkomna på fika !!!



Blev en myyyskväll i soffan sen med snacks och film "Göta kanal 3" inte så bra fakriskt men men alla kunde titta på samma film i af :)

Blir alldeles rörd av min stora, fina son .... Han e så go med kusin sin, "-kom å sitt och mys me mej du" säger han åsså kryper dom in under filten nära varann. Underbart härligt att se. Gillar mjuka killar jag ........... hoppas han håller i och fortsätter å va så där go mot sina flickvänner oxå :)



Glinena har somnat å vi e bara vakna, storgossen å jag, blir nog en tidig kväll känns det som börjar bli lite danssugen igen ... men det blir till veckan !!



Puss och kram skumbanan !!










fredag 4 juni 2010

Studenter, ledigt och blommande syrener !!




Jättemycke sommar på väg nu hörrni, bra de, mycke bra..... eftersom det bara är 4 pass kvar till semester.....


Är i paradiset och njuter massor :) Fille och Klaris e med och sen tog vi me bästa Joppe oxå. Emmis hade grejer på gång, hihi.......... Party party !!!!! Stressen rinner av bara man kliver ur bilen här uppe. Var in till Hudik och hade hoppats på lite cruising men vette faen vart dom bilarna åkte ???? Ungarna smaskade i sej kulglass på Möljen i af innan det blev grillshopping och lite mat, så nu e ni såååå välkomna och komma och grilla med mej/oss .............


I morrn blire lite blomplockning, prommis, åka till havet, rensa lite maskrosor på gården för att avsluta med mumsgrillning på kvällen och lite vin .... Måste skynda mej och sova så det blir ny dag snart !!


Mår riktigt bra nu :) efter ett drygt år med massa motigheter utan dess like, men jag har bitit ihop gånger flera, kämpat, gråtit, varit jävels förbannad och kommit igen och nu har det plötsligt lossnat .... min dröm sen 10 år säkert har äntligen blivit sann ... Torpet !!!!! Älskar det och det är "mitt" ....... Sen det här med extra jobb och utbildningar. Det är sååå bra för en människas ego att inse att det är flow, självkänsla och självförtroende och bara "tycka om dej själv" nivån höjs. Känns lite bättre nu än dom tre F:n

-FUL

-FET

-FATTIG


e ju i af lite gladare nu !!! Eller hur ??


Sen är det vissa saker i livet jag aldrig kommer tillrätta med och aldrig komer att tycka är rätt, är tvungen att acceptera ..... men vet att det inte är rätt .... egentligen !!


Ska sova snart eftersom sömnkontot sen gårdagen står på 3,5 timmar, så fattas det liiiite då ;)


Småbuset sover på övervåningen och Fille och jag nere, filmtajm nu ...

onsdag 2 juni 2010

Namnsdag !!


.......... grattis pappsen på Rogerdagen !!!


*jobbat

*spelat beachvolley

*haft sommarfest med skolan


......... mm så blev det idag !!

tisdag 1 juni 2010

Morsdagspresenten !!

Måste ju visa min fiiiina morsdagspresent ..........

Ni e för påhittiga sa jag :) -hrm ... eller Emma sa Fille å flina !!! Klara kom hem med ett jättefint halsband från Mallis, sötisen har äntligen kommit hem hon oxå, gänget samlat igen då eller åtminstone till helgen, hihihi ...

Firade Fille och från början trodde vi det skulle bli en klen uppslutning, men rätt som det var satt hela tokiga familjen runt bordet, tom utlandsresenärerna ramlade hem till maten :) Pöjken blev nöjd ,,, mycke fina kläder och ;) ..... presentkort på Stadium !!

Ingen Moppe på moppedagen alltså .......

Diskat, röjt, förberett mat, planerat sommarfest aktiviteter till Klaras klass och laddat för morgondagen ..... Jobba lite då !! Längtar till helgen .... ska bli mys och ta med barnen upp till Enånger, kussen Johannes åker oxå med :) Kan bli lite cruising, grillning, fiske OCH bad, Japp ska tvinga i dom ..... tror jag, hehehe ..

Vila lite nu då, drömma sweet dreams ..... mmm *ler* say no more !!!

Världens bästa Filip 15 år idag !!



GRATTIS FILIP, MIN GOA 15 ÅRING !!


Lite nostalgisk alla såna här dagar då ........... 15 år!!!

herre e ju inte mycke äldre själv ju ... eller?


Var nog världens snabbaste förlossning, nääääee då, men inskrivna kl 7 och pöjken

e född 8:12 tycker jag e bra jobbat faktiskt. 48 cm och 3050gr, liten å söt på den

tiden, nu ere mest långa ben och armar och målbrottspipe. Moahahaha !!!!!

Men han e fortfarande söt, men säg inget ... morsan kan va pinsam, hihi


Han är i af en riktigt go kille, som har sjuk humor, lätt att skratta, go med små barn

snäll och hjälpsam. Världens värsta "syrraretsticka" och ett sjujäkla matvrak.

E mammas pojke de´


Annars ska det "att göra" listan betas av idag, hua mycke på den....

Ikväll blire lite kalas och grillning med kusinerna till barnen.

SEEEEEEN kommer lillsöt hem, ååååå längtar nu ....


Solen skiner för fullt, e faktiskt bara två av Filips fördelsedagar som det inte

gått att sitta ute på=ALLTID fint väder. Så det blir alldeles

säkert en bra dag !!